Praktijk voor Mesologie van Nicoline Houdijk

Werkwijze

1. Eerste afspraak

 

Na het maken van een afspraak krijgt u een intakeformulier toegestuurd. Hierin staan vragen over uw klacht(en), medische voorgeschiedenis, algemene symptomen, leefgewoontes, etc. Deze lijst wordt tijdens het eerste consult met u besproken.

 

Voor een Mesologische behandeling is een verwijzing van de huisarts niet nodig. Wel streef ik naar een goede samenwerking met andere disciplines in de gezondheidszorg. Uiteraard kunt u er zelf voor kiezen of u uw huisarts of specialist op de hoogte wilt stellen van uw behandeling, maar wanneer u reeds onder behandeling bent voor dezelfde klacht(en) adviseer ik u om deze wel te informeren.

 

 

2. Onderzoek

 

Tijdens het consult vindt een lichamelijk onderzoek naar functie en disfunctie plaats dat bestaat uit:

 

• Pols- en tongdiagnose volgens de traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda.

• Lichamelijk onderzoek naar (im)mobiliteit van structuren en organen.

• Electro-fysiologische diagnostiek; het doormeten van acupunctuurpunten op handen en voeten.

 

 

3. Behandeling

 

Alle onderzoeksuitslagen worden met elkaar geïntegreerd, zo wordt er bekeken hoe de uitslagen de klachten kunnen verklaren. Op deze manier wordt altijd een individuele diagnose gesteld en hebben ogenschijnlijk dezelfde klachten bij iedereen een andere oorzaak, ieder mens is uniek.

 

 

4. Therapie

 

De therapie bestaat uit adviezen ten aanzien van uw bewegingspatroon, leefstijl en voedingsgewoonten welke aangevuld kunnen worden met natuurlijke geneesmiddelen zoals voedingssupplementen, homeopathie en fytotherapie (kruidengeneeskunde). Zo nodig verwijs ik door naar andere disciplines zoals huisarts, specialist, osteopaat, homeopaat e.d.

 

Na 4-8 weken komt u terug voor controle en wordt het resultaat met u besproken. Vervolgens doe ik weer een volledig onderzoek, waarna de therapie opnieuw besproken wordt en waar nodig aangepast.

 

Een Mesoloog behandelt vooral chronische klachten. Voor acute klachten is de Mesoloog in het algemeen niet bevoegd en is de praktijk niet ingericht. Indien gewenst ontvangt u van het eerste consult een rapport, wat u eventueel kunt laten lezen door uw huisarts of specialist.

© 2016 Mesologiemuiden